Welkom bij de Dierense TorenDe Dierense Toren werd gebouwd in 1925 bij de reeds bestaande rooms katholieke Mariakerk (gebouwd in 1895) door architect Wolter te Riele in neogothische stijl. In 1976 is het kerkgebouw gesloopt en werd de toren dankzij een aktie van de Dierense bevolking behouden. In 1987 is de toren gerestaureerd en door de Stichting De Dierense Toren, eigenaar van de toren, omgebouwd tot een multifunctioneel gebouw, met kioskruimte op de begane grond, vergaderruimte op de eerste verdieping, kantoorruimten en een uitkijkpunt op de klokkenzolder. Het plein achter de toren geeft de contouren weer van het gesloopte kerkgebouw.

De Stichting De Dierense Toren stelt zich ten doel het bevorderen van het behoud van het karakter van Dieren in het algemeen en van het behoud van de Dierense Toren in het bijzonder. Stichting De Dierense Toren, opgericht op 26 oktober 1983, is voortgekomen uit het Komité K12, dat ontstond op 16 december 1974 om te strijden voor het behoud van de Dierense Toren.

De kosten van het onderhoud van de toren worden gedekt uit huuropbrengsten, subsidies en door bijdragen van donateurs. Vrijwilligers leveren eveneens een belangrijke bijdrage aan het onderhoud.